Diensten

Als cliënt wilt u zekerheid m.b.t. de kwaliteit van de geboden behandeling. U krijgt bij PCP "evidence based" en “best practice” paramedische zorg. Testen, trainen en behandelen altijd volgens de meest moderne en op de wetenschap gebaseerde inzichten. Efficiënt, effectief en onderbouwd.

Samenwerking

Voor Manuele therapie, kinderfysiotherapie, Dry Needling, Kaakfysiotherapie, oedeembehandeling,  werken we samen met 

Fysiotherapie Vaes in Assen. 

www.manueletherapievaes.nl

Diensten

Heeft u last van spieren, botten en/of pezen in uw werk? Heeft u als bedrijf een hoog ziekteverzuim? PCP helpt organisaties en medewerkers om meer grip te krijgen op gezondheid en vitaliteit. Met behulp van de stoplichtmethode en de quickscan (RI&E) brengen wij de knelpunten in kaart. Wat volgt is een voorlichting, instructie- en training op maat. Persoonlijk, snel en volgens de laatste (branchespecifieke) inzichten.

Diensten

 Heeft u een chronisch ziekte of aandoening? Bent u niet meer zelfredzaam? Heeft u de behoefte om zolang mogelijk thuis te blijven wonen? De therapeut van PCP geeft ondersteuning en begeleiding in de thuissituatie. PCP bepaalt daarbij de richting, u bepaalt de koers! Neem de regie in eigen hand en neem contact op ons op. 

Diensten

PCP helpt al meer dan 26 jaar gezonde mensen en mensen met lichamelijke ongemakken om meer grip te krijgen op hun fysieke gezondheid binnen werk, sport en dagelijks leven. Wij vragen uw inzet en motivatie en geven daar regie over uw gezondheid en zelfredzaamheid voor terug.

Diensten

Blessures bij hardlopers komen veel voor en zijn vervelend omdat het je kan hinderen in je sport en dagelijks leven. PCP helpt sporters graag om blessures te voorkomen, verhelpen of te verminderen. Wij vragen uw inzet en motivatie en geven daar regie over uw blessure voor terug.

Diensten

U wilt afvallen of fitter worden? Blijvend minder gewicht en een gezonde leefstijl? U ziet er als een berg tegenop? PCP helpt u om van die berg een molshoopje te maken! PCP weet zeker dat belemmerende gewoontes te veranderen zijn. Ook voor u! Waarom? Omdat wij al ruim 26 jaar ervaring hebben hoe het niet én hoe het wel werkt.

ISST Schroth therapie

Bij de Schroth therapie is het doel het voorkomen/reduceren van de progressie van de scoliose (=zijdelingse bocht) middels unieke, zeer gerichte oefeningen. De werking is wetenschappelijk aangetoond. Zelf dagelijks oefenen is daarbij een must. Het is geschikt voor kinderen in de groei, al of niet in combinatie met een brace, voor volgroeide tieners of volwassen oudere scoliosepatienten. Tjamme heeft deel 1 en 2 van Schroth opleiding gevolgd. 

Bekkenfysiotherapie

Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut behandelt klachten in het buik, lage rug, bekken en bekkenbodem gebied bij mannen en vrouwen Je kunt hierbij denken aan: 

  • urineverlies en/of ontlastingsverlies, vaak aandrang, obstipatie, regelmatig terugkerende blaasontstekingen 
  • zwaar drukkend gevoel in onderbuik en/of balgevoel in vagina of anus
  • pijn in onderbuik of in bekkenbodemgebied. stuitpijn/klachten
  • klachten rond zwangerschap en bevalling
  • klachten voor en na operaties in buik- en bekkengebied.

Kinderbekkenfysiotherapie

Een kinderbekkenfysiotherapeut is een gespecialiseerde kinder- of bekkenfysiotherapeut. Wanneer kunt u met uw kind terecht bij de kinderbekkenfysiotherapeut? 
Bijv. bij heel vaak moeten plassen, te lang ophouden, natte broeken, vaak blaasontsteking, obstipatie, ontlastingsverlies (vieze broeken), angst om te poepen, buikpijn, bedplassen, darmspoelen, problemen met de zindelijkheid. 
Vera Kats heeft de Methode Superpoeper van Hadassa Voet gevolgd. 

ParkinsonNet

Tjamme Kats is lid van ParkinsonNet en werkt nauw samen met de neurologen en Parkinsonverpleegkundigen van het WZA, Martini Ziekenhuis en UMCG. De behandelingen zijn daardoor beter op elkaar afgestemd. U krijgt dan optimale zorg. 

ClaudicatioNet

Etalagebenen, is een veel voorkomende vaataandoening. Er treden klachten op als een stekende, krampende pijn, vermoeidheid of een zwaar gevoel in de benen. Met behulp van een speciaal looptrainingprogramma, kan PCP u helpen goede resultaten te behalen. Met deze training zullen wij uw maximale pijn vrije loopafstand vergroten. Met behulp van de looptraining kunnen vaatoperaties of zelfs dotterbehandelingen voorkomen worden.
PCP is aangesloten bij ClaudicatioNet

RedCord  (Sling Excercize Therapy: SET)

Bij Redcord therapie wordt gebruik gemaakt van training d.m.v. instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport. Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is en kan aangepast worden aan elk niveau.

Chronische Pijn

Het Netwerk Chronische Pijn biedt een effectieve behandelwijze: het Chronisch Pijn Protocol. De behandeling richt zich niet op pijnvermindering, maar wil de pijn minder leidend maken in het leven. Alle oefentherapeuten zijn intensief geschoold voor het behandelen en begeleiden van chronisch pijnpatiënten volgens dit protocol. Dit maakt dat de patiënt kan rekenen op kwalitatief hoogwaardige zorg.

Samenwerking

Samenwerking Wij werken samen met verloskundigenpraktijk Aiber en werken mee aan de vroege voorlichtingsavond: "Gezond Zwanger" in het WZA.