Veilig naar de fysiotherapeut/Oefentherapeut dat doe je zo

Naar aanleiding van de landelijke en strengere maatregelen adviseert de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten vanaf nu het gebruik van mondmaskers. Daarbij wordt geadviseerd om patiënten te vragen een mondkapje, zoals gebruikelijk in het openbaar vervoer te dragen tijdens de behandeling.  Dit is in lijn met het dringende advies van het kabinet om in publieke binnenruimten een mondmasker te dragen. Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk. 

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

·         Draag een mondkapje
-         Geen handen schudden

·         Neem je eigen schone badhanddoek mee

·         Was je handen voor en na de afspraak

·         1 persoon per fysiotherapeut

·         Hoest en nies in je elleboog

·         Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten

·         Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet


Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. 

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

 

Tjamme en Vera Kats