Nieuws

9 januari 2024 
Tjamme Kats gaat in februari 2024 de PSST-Schroth cursus van Nikos Karavidas (Griekenland) volgen. Dit is een verdere verdieping/vervolg opleiding.  

12 maart 2021 
Vera Kats heeft de cursus functionele bekkenechografie speciaal voor bekkenfysiotherapeuten succesvol afgerond.
 
Het gebruik van echo binnen de bekkenfysiotherapie biedt nieuwe mogelijkheden. Je kunt met echobeelden het ‘inwendig functioneren’ van je bekkenbodem in relatie tot je organen zichtbaar maken. Functionele bekkenechografie wordt binnen de bekkenfysiotherapie diagnostisch en therapeutisch toegepast om je feedback te geven. Het is weinig belastend. Juist bij mensen waarbij inwendig onderzoek minder geschikt is (zwangere vrouwen, mensen met negatieve ervaringen, jongeren) kan een echografisch onderzoek  toch inzicht geven over de functie van de bekkenbodem.

Post Partum Consult / Bekken(bodem)check

Ben je onlangs bevallen en benieuwd hoe je bekken en bekkenbodem na de bevalling functioneren? Wil je advies wat je zelf kunt doen om snel te herstellen? Wil je weten of je meer kans hebt op klachten van de bekken(bodem), zoals urine- of ontlastingsverlies, verzakking en/of bekkenpijn, op latere leeftijd? Dan is er speciaal voor jou de Bekken (Bodem) Check. De Bekken (Bodem) Check bestaat uit een online Bekken (Bodem) Check Screeningslijst en een Bekken (Bodem) Check Consult bij een geregistreerde bekkenfysiotherapeut. 

Screeningslijst

Met behulp van de online Screeningslijst kan je uitzoeken of je klachten hebt in de bekken(bodem)regio waar je nu wat aan kan doen. Daarnaast kan je uitzoeken of je meer kans loopt op klachten op latere leeftijd en hoe je de kans hierop nu kan verkleinen. Op basis van de antwoorden krijg je een advies op maat. Deze vragenlijst is beschikbaar via https://www.bekkenbodemcheck.nl/#/ 

Advies op maat

 

Je hebt geen klachten of je loopt weinig risico op klachten, dan kan je op de website informatie vinden over de bekken(bodem)regio, oefeningen en tips 

Je loopt meer risico op het krijgen van klachten in de bekken(bodem)regio, dan kun je naast de bovenvermelde informatie en adviezen ervoor kiezen om een afspraak te maken voor een Bekken (Bodem) Check bij een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.


Je hebt klachten in de bekken(bodem)regio, dan krijg je het advies om een afspraak te maken voor onderzoek en behandeling bij een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. 
 

Je hebt geen klachten, maar je hebt toch een vraag over het functioneren van je bekken en/of bekkenbodem, dan kan je er voor kiezen om toch een afspraak te maken voor een Bekken (Bodem) Check. De geregistreerde bekkenfysiotherapeut zal je vragen beantwoorden (bijvoorbeeld over oefeningen of sporthervatting). 

Het Bekken (bodem) Check Consult

 Nadat je de online Bekken (Bodem) Check Screeningslijst hebt ingevuld kan je een afspraak maken voor een Bekken (Bodem) Check Consult door contact op te nemen met de geregistreerd bekkenfysiotherapeut Vera Kats. Bij het maken van een afspraak is het belangrijk om aan te geven dat het om een Bekken (Bodem) Check gaat. De bekkenfysiotherapeut kan hier dan in de planning rekening mee houden. Neem de code die je hebt gekregen nadat je de vragenlijst invulde mee naar de afspraak. De bekkenfysiotherapeut krijgt zo de informatie die jij invulde.